naar inhoud

Praktisch

dienst Integrale Veiligheid

Centrum voor Integrale Veiligheid
Brusselsesteenweg 551
1731 Zellik
www.facebook.com/integraleveiligheidasse

tel.02 466 18 03
fax02 466 51 03
e-mail visitekaartje medewerkers

dienst Integrale Veiligheid

Vele mensen herinneren zich nog het nostalgisch beeld van de 'champetter', iedereen kende hem en men zag hem regelmatig. In de huidige complexe samenleving zou de inefficiëntie van deze figuur echter vlug blijken. Toch blijven vele wijkbewoners met het gevoel zitten dat de dienstverlening naar de burger veel beter was in de tijd van de veldwachter.

Buiten het feit dat de goede oude tijd niet meer te vergelijken valt met onze complexe, mondiale samenleving, is er de vaststelling dat de vervanger van de 'goede oude veldwachter', met name onze 'wijkinspecteur', als individu niet langer alleen moet instaan voor de dienstverlening in zijn wijk. Hij werkt, om het met een moderne term te zeggen, ‘ketengericht’.

Het takenpakket van de wijkwerker is veel uitgebreider dan dit van zijn voorganger, de veldwachter.

De wijkinspecteur werkt binnen een politiezone, en niet als enige politieman binnen zijn werkveld zoals de veldwachter. In onze politiezone AMOW werken volgende diensten samen: wijkwerking, verkeer, interventie, milieu, onthaal en recherche. Daarnaast zijn er een heel aantal externe partners. Daarom werd door de gemeente Asse gekozen voor een stevig veiligheidsnetwerk:

Onder de koepel van het 'Centrum voor Integrale Veiligheid' zorgt de wijkinspecteur samen met externe partners voor de politionele dienstverlening. Als een team zorgen ze voor de aanspreekbaarheid, zichtbaarheid en bereikbaarheid van 'de wijkinspecteurs'.

Waarvoor kan je op deze dienst terecht?