naar inhoud

Nieuwsoverzicht

16 resultaten gevonden.

 • Roparun/Urban Run: lopen voor het goede doel op 4 juni

  Laat je van je sportiefste kant zien tijdens de doortocht van de Roparun. De Roparun, een samentrekking van Rotterdam, Parijs en ‘run’, is een estafetteloop van onge­veer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

  24 mei
 • Vacature - theatertechnieker

  Vacature theatertechnieker

  Het gemeentebestuur is opzoek naar een theatertechnieker (m/v) (niv. C - voltijds - contractueel).

  24 mei
 • Breughelbroek

  Feest in Breughelbroek - woensdag 24 mei

  Heb je zin om het verlengd weekend goed in te zetten?

  Kom dan naar het feest in Breughelbroek!

  23 mei
 • Tweede textielophaling op donderdag 8 juni

  Begin 2017 verdwenen de textielcontainers uit het Assese straatbeeld.

  23 mei
 • Warme dagen - draag zorg voor elkaar!

  We verlangen elk jaar opnieuw naar de zomer.  Maar warm weer heeft soms minder prettige gevolgen.

  22 mei
 • Buurtvakantieopvang

  Organiseer zelf een buurtvakantieopvang

  In de Keierberg en in de Nieuwstraat wordt al enkele jaren een buurtvakantieopvang georganiseerd. Elk jaar vangt de buurt, gedurende een week, kinderen van 3 tot 12 jaar op. Het gemeentebestuur steunt de buurtvakantieopvang en wil inwoners aanmoedigen om zelf een buurtvakantieopvang te organiseren.

  22 mei
 • Landinrichtingsproject Molenbeek - Maalbeek - start werken 29 mei

  Op 29 mei 2017 starten de werken voor de herinrichting van een aantal wandelwegen, de uitbreiding van het Breughelbroek en de herinrichting van het Molenbeekdal.  Dit initiatief kadert binnen het landinrichtingsproject ‘Molenbeek-Maalbeek’ dat de Vlaamse Landsmaatschappij (VLM) en de gemeente Asse opmaakten samen met de partners VELT, Natuurpunt Asse en Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC).

  22 mei
 • Gemeentelijke diensten gesloten op 25 en 26 mei

  Bijna alle gemeentelijke diensten zijn gesloten op donderdag 25 mei (O.H. Hemelvaart) en vrijdag 26 mei (brugdag). Enkel de bibliotheek is open op vrijdag 26 mei.

  22 mei
 • Bibliotheek Asse neemt deel aan de Grote Nationale Voorleesdag

  Kinderrechtenorganisatie Plan België en uitgeverijen Plantyn en Bakermat stellen op woensdag 31 mei twee nieuwe kinderboeken over kinderrechten voor. In het Brusselse boekenparadijs Muntpunt zal presentator Wim Oosterlinck kinderen uitnodigen om zelf voor te lezen. Tegelijk zullen in bibliotheken over heel Vlaanderen kinderen deelnemen aan voorleesmomenten en activiteiten over kinderrechten.

  19 mei
 • Juve Outdoor Soccer Cup – 25/05 t.e.m. 28/05 – verkeersmaatregelen

  Van 25 mei tot en met 28 mei organiseert Juve Mollem de ‘Juve Outdoor Soccer Cup’. Dit brengt volgende verkeersmaatregelen met zich mee:

  16 mei
 • Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Wolfrot" - bekendmaking openbaar onderzoek

  In uitvoering van artikel 2.2.14 §2 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 1 september 2009 en latere wijzigingen, kondigt het college van burgemeester en schepenen het openbaar onderzoek aan van het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Wolfrot’, zoals voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad van Asse in zitting van 24 APRIL 2017.

  15 mei
 • Ruimte voor ontwikkeling

  Ontdek de stedenbouwkundige visie op de ontwikkeling van Asse-centrum

  Ruimte voor ontwikkeling

  Enkele leegstaande panden in het centrum van Asse worden afgebroken. Het gaat om de afbraak van de voormalige Unic, de twee links naastgelegen woningen en de woning rechts ervan (de voormalige bakkerij 'Slaus'), het voormalige Smis, de oude brandweerkazerne en het vredegerecht gelegen aan het Gemeenteplein.

  10 mei
 • Blokspot in ’t JASS en de bib – van 22/5 tot en met 30/6

  Het wordt stilaan een traditie, maar ook de volgende examenperiode ondersteunen we studenten uit de regio die samen willen studeren. Wie op zoek is naar een rustige plek, kan van 22 mei tot en met 30 juni terecht in jeugdcentrum ’t Jass en in de hoofdbibliotheek in Asse (uitgezonderd feestdagen). Er is wifi en water voorzien, vooraf inschrijven hoeft niet.

  08 mei
 • Leren fietsen voor volwassenen - reeks van 5 lessen

  Heb je nooit de kans gekregen om te leren fietsen of heb je nog nooit geoefend in het verkeer? Fietsschool Vlaams-Brabant geeft je de kans om op een rustige manier te leren fietsen.

  08 mei
 • Voorlees(4)uurtje en breicafé

  Voorlees(4)uurtje en breicafé in de bib

  Op zaterdag 27 mei zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom voor het voorlees(4)uurtje in de bib. Thema: familie. Wie houdt van breien, is die dag eveneens welkom in het breicafé: bij een kop koffie of thee, leer je een nieuwe techniek of doe je inspiratie op.

  02 mei
 • CKO Hopsassa wint de Gouden Kinderschoen

  CKO Hopsassa wint de Gouden Kinderschoen in de categorie ‘Beleid’

  Op donderdag 27 april vond de 'Inspiratiedag Kinderopvang' plaats, georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) met maar liefst 680 deelnemers. Het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG reikte in een aantal categorieën de Gouden Kinderschoen uit, een trofee voor lokale kinderopvanginitiatieven die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen kunnen zijn. 

  28 april
1