naar inhoud

Nieuwsoverzicht

16 resultaten gevonden.

 • Overzicht speelstraten paasvakantie

  Tijdens de paasvakantie worden enkele straten in Asse als speelstraat ingericht.

  24 maart
 • Heruitgave fietskaart Vlaams-Brabant

  Toerisme Vlaams-Brabant wil tegen juni 2018 de fietskaart Vlaams-Brabant heruitgeven.

  23 maart
 • Strafrecht in mensentaal - lezing Marc Dillen - zaterdag 25 maart

  Elke dag hoor of lees je wel iets over diefstallen, vechtpartijen, of erger nog, verkrachtingen, folteringen, moord of terrorisme …  Misschien werd je ooit wel zelf het slachtoffer van een of ander misdrijf. Dikwijls blijft zoiets lang nawerken op het gemoed en blijf je met heel wat vragen zitten.

  Als iemand iets verkeerds doet of ondergaat, komt het strafrecht ter sprake. Maar wat houdt het strafrecht precies in?

  23 maart
 • Drinkwaterreservoir

  Bouw drinkwaterreservoir met pompstation te Asse

  FARYS | TMVW voorziet de bouw van een drinkwaterreservoir met pompstation langs de Gentsesteenweg in Asse, tussen de huisnummers 177 en 189. Het drinkwaterreservoir moet piekverbruik opvangen en als buffer dienen in geval er problemen optreden bij de productie en de aanvoer van drinkwater.

  22 maart
 • logo speel-o-theek

  Feestelijke opening speel-o-theek

  Op zaterdag 25 maart opent de speel-o-theek feestelijk de deuren. Tussen 14.00 en 17.00 uur kan je een speels parcours afleggen om het aanbod van de speel-o-theek beter te leren kennen. Denk aan: een fietsenparcours, KUBB, grime, gekke kapsels, een fotobooth, een reuzeballenbad, een plek voor de kleintjes, speelhuisjes,... We voorzien ook een gezellig terras voor de ouders! Vanaf 16.00 uur kan je al meteen speelgoed mee naar huis nemen.

  16 maart
 • Eerste textielophaling op donderdag 23 maart

  Begin 2017 verdwenen de textielcontainers uit het Assese straatbeeld.

  15 maart
 • Sportief met 'Asse loopt'

  Vanaf maandag 27 maart kan je opnieuw deelnemen aan 'Asse loopt'. Beginners lopen volgens het principe van 'Start to Run'. Gevorderden gaan voor 5, 7 of 10 km. Op 20 maart om 19.00 uur vindt een infoavond plaats in de kapel van het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26, Asse.

  14 maart
 • Vlaandere Feest!

  Feestcheques Vlaanderen Feest!

  Plan jij met je vereniging of wijk- of straatcomité een straatfeest in het weekend van 30 juni t.e.m. 2 juli, in de feestweek van 4 t.e.m. 10 juli of op de Vlaamse feestdag zelf? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een feestcheque ter waarde van max. 170 euro! Je kan je kandidaat stellen vanaf 11 maart tot en met 30 april. Meer info: www.vlaanderenfeest.eu.

  Wees snel want het aantal feestcheques is beperkt!

  10 maart
 • CKO Hopsassa maakt kans op de Gouden Kinderschoen!

  Stem op CKO Hopsassa en help hen om de Gouden Kinderschoen te winnen!

  10 maart
 • Vlaams-Brabant reikt 300 euro uit voor gouden feesttip

  De provincie Vlaams-Brabant lanceert  haar nieuwe vrijwilligerscampagne ‘300 euro voor je gouden feesttip’. Ze geeft 300 euro aan vrijwilligersorganisaties die andere vrijwilligers inspireren met gouden feesttips. Je kan deelnemen tot en met 19 april door je feesttip in te dienen op hun website.

  08 maart
 • Vogelgriepvirus - verlenging en verdere versoepeling van de preventieve maatregelen - UPDATE

  Gezien het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, worden de voorzorgsmaatregelen vanaf 11 maart verlengd. Tegelijk worden evenwel verdere versoepelingen mogelijk voor activiteiten, die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels.

  07 maart
 • Enquêteurs van de Studiedienst van de Vlaamse regering op pad in Asse

  Jaarlijks voert de Studiedienst van de Vlaamse regering een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat hij verwacht van de toekomst en hoe hij staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelname aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid, ...

  07 maart
 • Enquête Algemene Directie Statistiek

  De Algemene Directie Statistiek organiseert bij een aantal huishoudens in Asse een officiële enquête naar de inkomens en levensomstandigheden. Deze enquête wordt op basis van een Europese Verordening door alle nationale statistische instellingen van de Europese Gemeenschap georganiseerd.

  07 maart
 • Aanleg glasvezelkabel - 6 maart t.e.m. 24 maart

  Cofely Fabricom nv gaat in opdracht van Proximus glasvezelkabel leggen in Kattestraat, Steenweg, Gemeenteplein en Mollestraat. De werken starten maandag 6 maart en eindigen vrijdag 24 maart.

  02 maart
 • Werken zijstraat Petrus Ascanusstraat

  Op woensdag 1 maart starten er herinrichtingswerken in een zijstraatje van de Petrus Ascanusstraat, gelegen tussen huisnummer 10 en 20. De werken nemen een drietal weken in beslag (herinrichting + afwerking), onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

  01 maart
 • Voorlees(4)uurtje en breicafé

  Voorlees(4)uurtje en breicafé in de bib

  Op zaterdag 25 maart zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom voor het voorlees(4)uurtje in de bib. Thema: familie. Wie houdt van breien, is die dag eveneens welkom in het breicafé: bij een kop koffie of thee, leer je een nieuwe techniek of doe je inspiratie op.

  28 februari
1