naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • Alle nieuws

25 resultaten gevonden.

 • Leve de boer - zondag 21 mei

  Op zondag 21 mei kan je vanaf 11.00 uur op de Markt van Asse terecht voor overheerlijke verse Assese producten: kersen, prei, appels, sappen, bloemen, cider en nog veel meer. Tot 17.00 uur kan je genieten van al dat lekkers!

  21 april
 • Hopduvel

  De Hopduvel keert terug op vrijdag 5 mei

  Vele Assenaren zagen de afwezigheid van de Hopduvel met lede ogen aan, maar voor hen is er meer dan opbeurend nieuws: de Hopduvel komt terug! Op vrijdag 5 mei wordt de Hopduvel feestelijk onthuld, waarna hij opnieuw zal heersen over de Markt van Asse. De feestelijkheden starten om 20.30 uur en eindigen rond 23.00 uur.

  21 april
 • Lezing - Overgewicht en obesitas bij jong en oud: een epidemie? - donderdag 4 mei

  Steeds meer kinderen en volwasse­nen hebben last van overgewicht. Chirurge Kristel De Vogelaere is gespecialiseerd in vermagerings­ingrepen. In haar praktijk in Asse (Kobbegem) ziet zij dagelijks zwaarlijvige mensen die vechten tegen deze chronische ziekte.

   

  21 april
 • Infomoment kwaliteitsvol huren en verhuren - dinsdag 25 april

  • Wie moet een huurcontract registreren?
  • Wat zijn de verplichtingen van huurder en verhuurder?
  • Waar kan ik terecht als mijn huurwoning gebreken heeft?
  • Wat zijn de voordelen van een woning te verhuren via een sociaal verhuurkantoor?

  20 april
 • Parkeerverbod grindgedeelte Boekfosparking

  Op 22 april 2017 organiseren Scouts en Gidsen Asse hun jaarlijkse 'Nacht van de Korte Broek'. Hiervoor geldt een parkeerverbod vanaf woensdag 19 april, 12.00 uur t.e.m. maandag 24 april, 10.00 uur op het grindgedeelte van de Boekfosparking.

  20 april
 • Plaatsing ezelsruggen Poverstraat, Dorpsstraat en Reekstraat

  In de Poverstraat, Dorpsstraat en Reekstraat wordt ter hoogte van de asverschuivingen of versmallingen vaak over het fietspad/voetpad gereden bij het kruisen van tegenliggers.

  13 april
 • Affiche netheidscampagne 'Sterk in opruimwerk'

  Start netheidscampagne 'Sterk in opruimwerk'

  Het gemeentebestuur start volgende week opnieuw met een grote netheidscampagne die moet zorgen voor een nettere gemeente maar ook voor een groter bewustzijn bij de inwoners!

  12 april
 • Onderhoudswerken aan wegdek Gentsesteenweg vanaf 18/04

  Vanaf dinsdag 18 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit op twee locaties op de Gentsesteenweg (N9) in Asse. Op de website van het Agentschap vind je meer informatie.

  10 april
 • CKO Hopsassa bij ultieme kanshebbers Gouden Kinderschoen

  Onlangs plaatsten we een oproep om te stemmen op CKO Hopsassa voor de verkiezing van de Gouden Kinderschoen - categorie Beleid. De drie projecten met de meeste stemmen maken kans op de eindoverwinning en ... wij zijn bij de kanshebbers! Bedankt aan iedereen die gestemd heeft!

  07 april
 • Enquête naar de arbeidskrachten - FOD Economie

  Sinds 1 januari 1999 organiseert de Algemene Directie Statistiek op vraag van Eurostat een doorlopende enquête naar arbeidskrachten bij 58 500 huishoudens.

  06 april
 • Voorlees(4)uurtje en breicafé

  Voorlees(4)uurtje en breicafé in de bib

  Op zaterdag 29 april zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom voor het voorlees(4)uurtje in de bib. Thema: familie. Wie houdt van breien, is die dag eveneens welkom in het breicafé: bij een kop koffie of thee, leer je een nieuwe techniek of doe je inspiratie op.

  27 maart
 • Heruitgave fietskaart Vlaams-Brabant

  Toerisme Vlaams-Brabant wil tegen juni 2018 de fietskaart Vlaams-Brabant heruitgeven.

  23 maart
 • Drinkwaterreservoir

  Bouw drinkwaterreservoir met pompstation te Asse

  FARYS | TMVW voorziet de bouw van een drinkwaterreservoir met pompstation langs de Gentsesteenweg in Asse, tussen de huisnummers 177 en 189. Het drinkwaterreservoir moet piekverbruik opvangen en als buffer dienen in geval er problemen optreden bij de productie en de aanvoer van drinkwater.

  22 maart
 • Vlaandere Feest!

  Feestcheques Vlaanderen Feest!

  Plan jij met je vereniging of wijk- of straatcomité een straatfeest in het weekend van 30 juni t.e.m. 2 juli, in de feestweek van 4 t.e.m. 10 juli of op de Vlaamse feestdag zelf? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een feestcheque ter waarde van max. 170 euro! Je kan je kandidaat stellen vanaf 11 maart tot en met 30 april. Meer info: www.vlaanderenfeest.eu.

  Wees snel want het aantal feestcheques is beperkt!

  10 maart
 • Vogelgriepvirus - verlenging en verdere versoepeling van de preventieve maatregelen - UPDATE

  Gezien het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, worden de voorzorgsmaatregelen vanaf 11 maart verlengd. Tegelijk worden evenwel verdere versoepelingen mogelijk voor activiteiten, die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels.

  07 maart
 • Enquêteurs van de Studiedienst van de Vlaamse regering op pad in Asse

  Jaarlijks voert de Studiedienst van de Vlaamse regering een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat hij verwacht van de toekomst en hoe hij staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelname aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid, ...

  07 maart
 • Enquête Algemene Directie Statistiek

  De Algemene Directie Statistiek organiseert bij een aantal huishoudens in Asse een officiële enquête naar de inkomens en levensomstandigheden. Deze enquête wordt op basis van een Europese Verordening door alle nationale statistische instellingen van de Europese Gemeenschap georganiseerd.

  07 maart
 • Feest in Breughelbroek - 24 mei 2017 - Geef jij dit feest mee vorm?

  Naar jaarlijkse traditie wordt er ook dit jaar een feest georganiseerd in Breughelbroek, een feest voor en door inwoners op woensdag 24 mei.

  01 februari
 • Sport-Na-Schoolpas

  Sport-Na-Schoolpas

  Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Sport Vlaanderen lanceren in heel Vlaanderen de Sport-Na-Schoolpas (SNS-pas). Met de SNS-pas kunnen leerlingen van het 3de tot 6de jaar secundair (een doelgroep die zeer moeilijk te bereiken is) gebruik maken van een sportief aanbod.

  18 januari
 • Inschrijven basisscholen Asse schooljaar 2017-2018

  Als je je kind(eren) wil inschrijven in de lagere school voor het schooljaar 2017-2018, dien je je eerst aan te melden op aanmelden.asse.be. We organiseerden een infoavond op 17 november in Spinibo, maar heb je nog vragen of wil je graag meer weten over de aanmelding- en inschrijvingsprocedure kan je terecht bij onderstaande organisaties.

  06 januari
 • Vacatures OCMW

  Op de website van OCMW Asse vind je een overzicht van lopende vacatures bij het OCMW.

  19 december
 • Volg Asse op Instagram!

  Via de Instagramaccount 'gemeenteasse' worden mooie plekjes in Asse en haar deelgemeenten in de kijker gezet. Je vindt er ook foto's van evenementen of de opbouw ervan, als leuke teaser voor de bezoekers. Ontdek zo meer van Asse, maar laat vooral ook zien hoe je zelf Asse beleeft!

  01 december
 • Snelheidsbeperking Relegem t.g.v. werken Rassel

  Het gemeentebestuur ontving al meermaals klachten over sluipverkeer dat aan hoge snelheid Relegem doorkruist om zo de werken aan Rassel te vermijden, uitgevoerd door de gemeente Wemmel op haar grondgebied.

  20 oktober
 • Werken in de Rassel in Wemmel

  Werken aan Rassel in Wemmel

  De gemeente Wemmel is gestart met de heraanleg van de Rassel tussen de grens met Relegem en Windberg. De Rassel wordt aan beide zijden van de straat uitgerust met een breed fietspad en nieuwe voetpaden. Ook wordt een bijkomende riolering voor hemelwater geplaatst.

  05 september
 • Dienst Vreemdelingenzaken gesloten op woensdag

  De dienst Vreemdelingenzaken is tijdelijk gesloten op woensdag.

  20 juni
1