naar inhoud

Verhoging en vernieuwing perrons in station Asse voor meer comfort

NMBS en Infrabel starten vanaf 19 maart 2018 met de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station van Asse. De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. De werkzaamheden zullen voorjaar 2019 klaar zijn.

Perrons 1 en 2 in het station van Asse worden verhoogd en volledig vernieuwd. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige Led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens, ...

Meer comfort en veiligheid

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd en zullen starten met perron 2. De vernieuwing gebeurt in 4 fasen zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Vanaf augustus 2018 zal perron 1 worden aangepakt. NMBS en Infrabel investeren 1,2 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Asse voor meer comfort en veiligheid van de treinreizigers.

De voorbereidingen voor de perronverhogingen starten vanaf 19 maart (wegnemen van de beeldschermen op perron 2, kleine kabelwerken, ...)
De effectieve werken op het terrein door aannemer Stadsbader zullen pas zichtbaar zijn vanaf 9 april.

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden zal er in de weekends van 28-29 april en 25-26 augustus 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens deze weekends vervangbussen in.

Treinaanbod

Het treinaanbod vanuit het station Asse is sinds het nieuwe NMBS-vervoersplan van december 2017 verder uitgebreid. Zo rijden er sinds december ‘s avonds 2 extra treinen op de verbinding S10 (Dendermonde – Asse – Brussel – Jette – Aalst) en 1 extra trein op de verbinding S3 (Zottegem – Brussel – Dendermonde).

op 12 maart
Nieuwsoverzicht