naar inhoud

Vernieuwing riolering en herinrichting plein Koensborre

De firma Hertsens Wegenwerken nv uit Zwijndrecht start in de week van 26 februari met werken voor de heraanleg van het Koensborreplein. De werken omvatten de vernieuwing van de riolering alsook de totale herinrichting van de bestrating en het plein zelf. Het einde van de werken is voorzien op 1 augustus.

In een eerste fase wordt de riolering vanaf de Broekeweg tot aan de Nieuwstraat aangelegd; vervolgens zal in een tweede fase ook de Oudestraat en het plein zelf worden aangepakt.

Tijdens de volledige duur van de werken is het Koensborreplein volledig afgesloten.

Het bestuur heeft de voorbije maanden de parking in de Prieelstraat en aan de Putberg (ter hoogte van het containerpark) uitgebreid om het tekort aan parkeerplaatsen op te vangen.

Het kruispunt Broekeweg - Koensborre is tijdens de volledige duur van de werken afgesloten voor het autoverkeer.

Opgelet: vanaf 5 maart is dit kruispunt gedurende max. 3 weken eveneens ontoegankelijk voor fietsers en voetgangers.

De bewoners van Koensborre en Kon. Astridstraat ontsluiten via de Godfried Kurthstraat. De bewoners van de Broekeweg kunnen ontsluiten via Ten Broeke.

Het eenrichtingsverkeer in Koensborre en Ten Broeke wordt opgeheven. Ter hoogte van het kruispunt Ten Broeke - Nieuwstraat wordt een parkeerverbod geplaatst zodat er voldoende zichtbaarheid is in beide richtingen.

op 21 februari
Nieuwsoverzicht