naar inhoud

Praatcafé rond dementie - maandag 02/09

Viermaal per jaar organiseert het OCMW een praatcafé rond dementie. De toegang is gratis voor iedereen met belangstelling. 

Het praatcafé dementie is in de eerste plaats een bijeenkomst voor familieleden van personen die lijden aan dementie. Daarnaast zijn ook dementerende personen, kennissen, vrijwilligers, professionelen en andere geïnteresseerden van harte welkom.

Na de uiteenzetting krijgen de deelnemers de kans om vragen te stellen en rustig na te praten bij een drankje. Voor dit jaar staan er een theatermonoloog, gespreksavonden rond mantelzorg en een film op het programma.

Maandag 2 oktober is er een gespreksavond met als thema 'Dementie, je staat er niet alleen voor'. Liliane Esselens - referentiepersoon dementie bij Memo Vlaams Brabant - is de centrale gast. Daarnaast wordt de 'themakoffer dementie' voorgesteld door de bib.

De gespreksavonden vinden telkens plaats vanaf 19.30 uur in het Sociaal Huis, Gasthuisstraat 2, 1730 Asse (het vroegere WZC Hingeheem).

'Praatcafé Dementie' is een organisatie van OCMW Asse i.s.m. Dienst Ouderenzorg, WZV Hingeheem, DVC 't Gastenhuis, Thuiszorgdienst, OLV Ziekenhuis Asse, advies- en begeleidingscentrum Ahasverus, SEL-Asse en Memo, het Expertisecentrum Dementie Vlaams-Brabant.

op 04 september
Nieuwsoverzicht