naar inhoud

Bibliotheek Asse neemt deel aan de Grote Nationale Voorleesdag

Kinderrechtenorganisatie Plan België en uitgeverijen Plantyn en Bakermat stellen op woensdag 31 mei twee nieuwe kinderboeken over kinderrechten voor. In het Brusselse boekenparadijs Muntpunt zal presentator Wim Oosterlinck kinderen uitnodigen om zelf voor te lezen. Tegelijk zullen in bibliotheken over heel Vlaanderen kinderen deelnemen aan voorleesmomenten en activiteiten over kinderrechten.

Eén van de boeken waaruit wordt voorgelezen is “Recht op leuker lezen – Verhalen uit de Boomhut”. Met dat boek krijgt Vlaanderen er in een klap 111 nieuwe auteurs bij. Meer dan 1000 kinderen namen deel aan een schrijfwedstrijd over kinderrechten. De mooiste, beste en meest pakkende verhalen werden geselecteerd en gebundeld. Tijdens de Grote Nationale Voorleesdag krijgen de jonge auteurs hun langverwachte exemplaar in handen en is het boek te koop.  De opbrengst gaat naar Plan België, dat zich wereldwijd inzet voor kinderrechten en meisjesrechten.

Het andere boek waaruit wordt voorgelezen is “Rechtop met Obi en Odette” van Plan Ouders Kolet Janssen en Emy Geyskens. In een boeiend verhaal met prachtige tekeningen leren kinderen dat kinderrechten niet ver van hun bed zijn, maar wel met alledaagse dingen te maken hebben, zowel in België als in landen op duizenden kilometers hiervandaan.

“Twee boeken die op een heel tastbare manier inzicht geven in kinderrechten”, aldus Régine Debrabandere, directeur van Plan België. “We zijn erg enthousiast over deze Grote Nationale Voorleesdag, die voor kinderen een leuke leeservaring zal zijn, in Muntpunt én in 60 bibliotheken over heel Vlaanderen.”

Ook in Asse zullen de voorleesvrijwilligers beide verhalen vertellen.

Bibliotheek Asse werd uitgekozen om omstreeks 14.45 uur een rechtstreekse verbinding aan te gaan met het Muntpunt!  Er is immers ook een winnaar van de schrijfwedstrijd uit de Gemeentelijke basisschool ‘De Schatkist’!

  • Woensdag 31 mei, van 14.00 uur tot 15.00 uur
  • Polyvalente zaal, hoofdbibliotheek, Huinegem 2 – T 02 452 56 34
  • Deelname: gratis. Op voorhand inschrijven hoeft niet.
  • Voor kinderen vanaf 4 jaar
op 19 mei
Nieuwsoverzicht