naar inhoud

Roparun/Urban Run: lopen voor het goede doel op 4 juni

Laat je van je sportiefste kant zien tijdens de doortocht van de Roparun. De Roparun, een samentrekking van Rotterdam, Parijs en ‘run’, is een estafetteloop van onge­veer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

Roparun helpt kankerpatiënten

De deelnemers halen in teamverband door middel van hun sportieve prestaties geld op voor kankerpatiënten. Dankzij de steun van een aantal lokale Roparun-teams kreeg het O.L.Vrouwziekenhuis in Asse vorig jaar maar liefst 90 000 euro toegewezen voor de inrichting van de nieuwe palliatieve zorgeenheid die begin 2018 in Huis Stas aan de Markt in gebruik wordt genomen.

Het O.L.Vrouwziekenhuis en het gemeentebestuur willen de doortocht van de Roparun dit jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan en slaan de handen in elkaar voor diverse activiteiten.

De deelnemers doorkruisen Asse op pinksterzondag 4 juni, tussen 17.00 uur en iets na middernacht. De fees­telijkheden starten al vanaf 14.00 uur op het Kerkplein. Daar kunnen kinderen zich gratis uitleven op het spring­kasteel of aan de schminkstand. Vrijwilligers van de Palliatieve Zorgeenheid organiseren er bovendien een benefietverkoop.

Vanaf 14.30 uur kan je gratis deelnemen aan een foto­zoektocht doorheen Asse. Schrijf je wel vooraf in, in de feesttent. Deelnemers maken kans op mooie prijzen!

Ontdek het unieke parcours

Om 18.00 uur vindt de allereerste Urban Run in Asse plaats! Misschien ken je het concept wel van steden als Gent en Antwerpen. Tijdens deze Urban Run leg je een parcours van vijf kilometer af doorheen de straten van Asse, maar je doortocht doorkruist ook enkele markante gebouwen. Zo passeer je onder meer in het gemeente­huis, sportcomplex Waalborre, Spinibo en een deel van het O.L.Vrouwziekenhuis. Deelname kost slechts 1 euro. Omwille van logistieke redenen vragen we je om vooraf in te schrijven via www.olvz.be/roparun. Betalen kan ter plaatse vooraf­gaand aan de start.

De Airekens van Harmonie De Gilde en de O.L.V.-Band zorgen voor muzikale begeleiding. O.L.V.-deejay PJ Hagerty houdt het feestje aan de gang tot middernacht.

Tijdens de Urban Run wordt het parcours afgesloten voor alle verkeer. Bijkomende verkeersmaatregelen die gelden tijdens de doortocht van de Roparun vind je binnenkort op onze website.

op 24 mei
Nieuwsoverzicht