naar inhoud

CKO Hopsassa maakt kans op de Gouden Kinderschoen!

CKO Hopsassa is een samenwerking tussen verschillende kinderopvanginitiatieven in Asse. Het CKO (Centrum voor Kinderopvang Asse) bestaat 10 jaar en maakt kans op de Gouden Kinderschoen in de categorie 'beleid'.

De Gouden Kinderschoen is een prijs van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten voor een lokaal project rond kinderopvang. Een project dat een voorbeeld kan zijn voor de kinderopvangsector en een inspiratiebron voor andere lokale besturen.

CKO Hopsassa wil kinderopvang in onze gemeente zo toegankelijk mogelijk maken door de aanmeldingen centraal te beheren en door het beleid van de partners op elkaar af te stemmen. Het CKO blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. De 10 kaarsjes staan symbool voor:

 1. Gemeenschappelijke missie en visie
 2. Gelijklopend beleid, met respect voor ieders eigenheid
 3. Centrale aanmeldingen voor voorschoolse kinderopvang
 4. Ervaringsuitwisseling
 5. Aandacht voor kwetsbare gezinnen
 6. Partner Huis van het Kind
 7. Signaalfunctie van de werkvloer naar hogerhand
 8. Samenaankopen
 9. Gemeenschappelijke vormingen en activiteiten
 10. Samenhorigheid

Vanuit een oprechte zorg voor kinderen en zonder enige vorm van subsidies, werd dit project 10 jaar geleden uit de grond gestampt. 10 jaar later vinden we dit initiatief nog altijd een enorme meerwaarde voor alle partners en vooral voor de gezinnen en hun spruiten. We proberen nog meer te betekenen en het netwerk uit te breiden. Daarom hebben we ons recent ook aangesloten bij het Huis van het Kind Asse.

Zet dus je feesthoedje op, trek je dansschoenen aan, neem een stukje taart en stem op ons! Wij blazen de 10 kaarsjes uit en wensen ... de Gouden Kinderschoen!

Je kan tot en met 31 maart stemmen via www.goudenkinderschoen.be/stem/beleid.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de inspiratiedag kinderopvang op 27 april 2017. Vijf lokale besturen ontvangen een trofee en eeuwige roem.

Partners CKO:

 • Gemeentebestuur Asse - Buitenschoolse kinderopvang Spinibo
 • OCMW Asse - Dienst onthaalouders
 • Kinderdagverblijf Vijverbeek
 • Kinderdagverblijf Kinderpret
 • Kinderdagverblijf De Blokkendoos
 • 3Wplus - Dienst thuisopvang zieke kinderen
op 10 maart
Nieuwsoverzicht